Το Καστέλι, κέντρο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
Η κα Χρυσή Μεραμβελιωτακη, στην έρευνα της για την κινηση του Ήλιου και την σχετική παρατηρηση του απο τους Μινωιτες μας αναφερει τα συμπεράσματα της από τη μελέτη του σημαντικότατου μινωικού χώρου που βρέθηκε στο λόφο Παπούρα στο Καστέλι Πεδιάδος, στο Νομό Ηρακλείου στην Κρήτη.
"Αν σημειώσουμε τις διευθύνσεις της ανατολής και δύσης του Ήλιου στο Θερινό και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στο χάρτη, τότε δημιουργείται το γράμμα Χ, όπως παραπάνω. Δηλαδή και πάλι ένας διπλός πέλεκυς! Και όπως έχω πει αρκετές φορές, πιστεύω ότι ο διπλός-διπλός πέλεκυς συμβολίζει τα σημεία ανατολής και δύσης του Ήλιου και της Σελήνης μαζί!
Αν τώρα, αυτές τις διευθύνσεις ανατολής και δύσης του Ήλιου τις προβάλουμε στο χάρτη με κέντρο το κέντρο της δομής που βρέθηκε στο Καστέλι, τότε αυτές διέρχονται από 4 σημαντικές Μινωικές πόλεις και άλλους ιερούς τόπους, όπως φαίνεται στην εικόνα (με αποκλίσεις σε κάποιες από αυτές της τάξης της 1 μοίρας). Η Κνωσσός βρίσκεται πάνω στην ίδια ευθεία με το Καστέλι, το Δικταίον Άντρον και την Ιεράπυτνα, ενώ τα Μάλλια βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το Καστέλι, τη Γόρτυνα και το Προανακτορικό Μινωικό Νεκροταφείο δίπλα στη Μονή Οδηγητρίας. Και αυτές, όπως ανέφερα και πριν, είναι οι διευθύνσεις που προκύπτουν από τα Ηλιοστάσια! Αυτό το γεγονός είναι σημαντική ένδειξη ότι η δομή αυτή σχετιζόταν με τον Ήλιο.
Επιπλέον, αν αναπαραστήσουμε τις ευθείες που συνδέουν τη δομή στο Καστέλι με διάφορες άλλες Μινωικές πόλεις και ιερούς τόπους, βλέπουμε ότι συνδέονται αντιδιαμετρικά ως προς το κέντρο της δομής. Ενδεικτικά, κάποιες από αυτές εμφανίζονται στη σχετική φωτογραφία. Χρειάζεται να γίνει ακριβής αποτύπωση του αναγλύφου της περιοχής προς κάθε κατεύθυνση, όπως φαίνεται από το λόφο που βρίσκεται η δομή του Καστελίου, για να βρούμε τη σχέση των τόπων αυτών ως προς τον Ήλιο ή και άλλων ουρανίων σωμάτων (όπως πιστεύω ότι τελικά θα αποδειχθεί, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας της δομής).
Και βέβαια, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την ομοιότητα αυτής της δομής με την μήτρα που βρέθηκε στο Παλαίκαστρο Σητείας και εικονίζει επίσης ένα κυκλικό σχήμα με σταυρό στη μέση και όπως απέδειξε ο κ. Μηνάς Τσικριτζής, μελετητής Αιγιακών Γραφών, πρόκειται για έναν αναλογικό υπολογιστή εκλείψεων".
Πηγή : https://www.facebook.com/share/p/277b9i8AAVMTu4nM/
Όλες οι φωτογραφίες ανηκουν επίσης στην κα Χρυσή Μεραμβελιωτακη, και αποτελούν μέρος της έρευνάς της.
Ευχαριστώ πολυ για την γνώση αυτή.
Και συνεχίζω....
Εφόσον το κέντρο του νοητού διπλού πελεκυ της πλανητική κίνησης και αστρικής μελέτης των αρχαίων Μινωιτων αναφορικα με τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης, ήταν το Καστέλι, εξ ου και η φρυκτωρια, το σημείο αυτό δεν επελέγει τυχαία. Συγκέντρωνε το μέγιστο της ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολίας. Τα θέματα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων οι αρχαίοι μας πρόγονοι τα γνώριζαν καλά. Και όχι μόνο ο Δημόκριτος. Επομένως πρόκειται για ένα ευαίσθητο ηλεκτρομαγνητικο πεδίο. Που εξηγείται από τη σύγχρονη επιστήμη της σεισμολογιας, διότι περνάει από κάτω ένα μεγάλο σεισμικό ρήγμα. Ένα σημείο υψηλής καμπύλωσης του χωροχρόνου, ένα ευαίσθητο σεισμικά σημείο. Εξ ου και ο σεισμός της 27.9.21. 8
Το εάν οι εκσκαφές για την εγκατάσταση του νέου αεροδρομίου χτύπησαν πάνω στο ρήγμα, και ήταν τόσο βαθιές, αυτό είναι ένας ακόμα παράγοντας για το σεισμικό γεγονός που συνεβει.
Τέλος οι ευθείες γραμμές περνούν και απο το Ιδαιον Άντρον, την σπηλιά του Δία. Ο Δίας πατέρας Θεών και ανθρώπων, ο αρχηγός των Θεών με τον κεραυνό για σύμβολο του, ήταν ο αντίστοιχος Ρα των Αιγυπτίων. Ο Αμμων Ζευς, Αμμωνας Δίας ξεκίνησε την ανάπτυξή του λοιπόν απο έναν ενεργειακό τόπο, τόπο της κίνησης του Ήλιου και του ηλιοστασίου του, επιβεβαιωνοντας την γνώση των αρχαίων υμών για τις επιδράσεις των ενεργειακών τόπων. Λουσμένοι στο φως. Φως εκ Φωτός, Θεον αληθινον εκ Θεού αληθινού, λέμε και σήμερα στο Πιστεύω της Χριστιανικής θρησκείας.
Το να μελετούμε την ιστορία, βοηθά ακριβώς σε αυτό. Να γνωρίζουμε τελικά το πως θα αξιοποιηθεί σωστά στη σύγχρονη εποχή, σε κάθε πεδίο, αρχιτεκτονικο, κοινωνικό, ο κάθε τόπος που είχε συγκεκριμένη ιστορία στο βάθος των χρόνων.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου